31 Aralık 2011 Cumartesi

BİR RUHSAL DÖNÜŞÜM ÖYKÜSÜ: YUVAYA YOLCULUK (Kitap)

           
       Fazla olmayan sayıda kitap için yeniden okuma ihtiyacı hissettim. Bundan daha az sayıda kitabı da yeniden okudum. Bu minik listemin ilk sırasına rahatlıkla yerleştirebileceğim bir kitabı size kısaca tanıtmak istiyorum. Kitabın adı:Yuvaya Yolculuk. Akaşa Yayınlarından 2000 yılında çıkmış olan bu kitabın ilhamını Kryon vermiş ve Lee Carroll da yazmış.
       Kitabın konusuna gelince; Michael Thomas isimli sıradan gözüken bir adamın yaşadığı olağanüstü bir ruhsal yolculuk ile ilgili. Amaçsız ve anlamsız tekrarlarla dolu bir hayatta yaşadığını düşünen ve kendini kıstırılmış hisseden Michael Thomas, bu dünyada mutlu değildir; işin kötüsü bu konuda iyimser de değildir. Yaşadığı önemli bir kaza sonrasında kaldırıldığı hastanede gördüğü ve yaşadığı bazı deneyimlerle bu görüşü yavaş yavaş değişerek farkındalığı artmaya başlar…
       Hayatında çok istediği halde olmayan sevginin ve hayatında yaşadığı olumsuzlukların nedenlerini öğrendikçe şaşırmaya başlar. Bu konudaki yardımcıları ise, her biri farklı renkte ve titreşimdeki meleklerdir. Bu meleklerle birlikte Michael Thomas’ın “Yuvaya Dönme” çabalarını merak duygusu ile okuyabilirsiniz. Spiritüel bazı gerçekler roman kurgusunda ve ince bir mizah tadıyla bu kitapta yansıtılıyor. Ayrıca içerisinde bazı gizli mecazlar da var ve bu da kitabı çok katmanlı hale getiriyor. Her okuyuşunuzda kesinlikle farklı algılamalara sahip olacağınız bir kitap. Yalnız, kimi kitap eleştiri sitelerinde ve forumlarında kitabın kimilerince maalesef göründüğünden daha basit algılandığını farkettim. Elbette, bu herkesin farklı algılayış biçiminden kaynaklanıyor. Elimizde " salt fantastik" bir metin mi var?... Emin miyiz? 
    Kitabı bitirdiğinizde “iyi ki okumuşum” dedirtecek güzellikteki bu eser, biraz da ezber bozacak şekilde hayatı sorgulatıyor, fakat bunu yaparken moral duygusunu da yüksekte tutuyor.
       İlk olarak dokuz yıl kadar önce okuduğum ve ikinci okumamı daha çok keyifle yeni bitirdiğim bu kitabı ben beğendim. Konusu ilginizi çektiyse size de tavsiye ederim.  


Kitapta “Sevginin 4 Niteliği” bölümü önemli ve kahraman açısından kritik bir öneme sahip. Bu bölümü bir “ön okuma” olarak buradan okuyup inceleyebilirsiniz. 

 Kitap Hakkında Bilgi İçin: http://www.idefix.com/kitap/kryon-yuvaya-yolculuk-lee-carroll/tanim.asp?sid=WFPIMX5BGY7YNHT8MZHQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder